Cred că vă amintiți momentul în care mulți dintre artiștii noștri au fost puși în situația de a alege între pensie și venitul obținut din activitățile desfășurate. Unii s-au revoltat, alții s-au resemnat. Mari personalități ale scenei românești au fost puse în situații dificile, ce le-au pus sub semnul întrebării viitorul, un viitor care ar trebui să fie liniștit și decent. Cred că este emblematic cazul maestrului Ion Lucian.
În țara paradoxului transformat în normalitate, ,,tineri de succes”, care ar putea să se descurce magistral în domeniul privat, preferă să căpușeze bugetul, desfășurându-și cu succes activitatea în două sau chiar trei funcții, toate plătite din taxele și impozitele celor care supraviețuiesc cu sume derizorii. Cu același profesionalism, acești ,,tineri de succes” reușesc să își îndeplinească sarcinile profesionale, pentru toate funcțiile deținute, în decursul celor 8 ore de program zilnic. Desigur, nu uită să precizeze în CV-uri că ceea ce ar trebui să fie sarcină de serviciu, reprezintă ,,activitate științifică diversă”!
Poate că nu ar fi lipsit de importanță să luăm atitudine față de astfel de cazuri, să le sesizăm public și pe cale administrativă, să nu tolerăm astfel de situații, căci aceste căpușe exact pe lipsa noastră de reacție mizează!
Poate că nu ar fi lipsit de importanță ca responsabilii din domeniu să se sesizeze și să desfășoare, la rândul lor, o ,,activitate științifică diversă” de cercetare și sancționare a unor astfel de situații ce sunt în flagrantă contradicție cu legislația și bunul-simț!
Să auzim de bine!