joi, 10 noiembrie 2011

HELMUTH DUCKADAM, EROUL DE LA SEVILLA!

Helmult Duckadam a făcut primii pași în fotbal la echipa din comuna natală, în 1974  ajungând la Școala Sportivă Gloria Arad. În anul 1977, a debutat ca portar la Constructorul Arad, în Divizia C. Un an mai târziu, a fost transferat de UTA. A debutat în Divizia A la 17 septembrie 1978. A fost transferat la Steaua Bucureşti, după 4 sezoane la echipa arădeană.
În finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, Helmuth Duckadam ne-a dus de la agonie la extaz, apărând toate cele patru lovituri de departajare executate de jucătorii de la FC Barcelona.
Performanţa de pe stadionul ,,Sancez Pizjuan” a înscris numele ,,Eroului de la Sevilla” cu litere de aur în paginile de glorie ale fotbalului românesc.
Pentru întreaga activitate sportivă şi contribuţia la dezvoltarea fotbalului românesc, Liga Militarilor Profesionişti i-a acordat lui Helmuth Duckadam titlul de ,,MEMBRU DE ONOARE”!

,,Sunt onorat să fac parte din Liga Militarilor Profesionişti, am fost şi voi fi mereu alături de militarii români oriunde s-ar afla ei. Îi salut şi-i aştept acasă teferi!" - Helmuth Duckadam
Pentru mine este o mare bucurie să-l am alături pe Helmuth Duckadam,  un om cu inima mare!
Mulţumesc, Helmuth Duckadam!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu