luni, 12 decembrie 2011

UNDE NE ESTE DEMNITATEA?

Când vreau să mă lămuresc cu privire la reacția oamenilor, mai exact cu privire la lipsa lor de reacție, fac un exercițiu simplu: merg la piață și la gară. În fiecare din aceste locuri, stau și privesc oamenii.
Într-o majoritate covârșitoare, oamenii sunt abătuți, cu privirea în jos și aduși de spate, de parcă se așteaptă, în fiecare clipă, să le dea cineva cu parul după ceafă.
Mulți dintre conaționalii mei se târăsc așa, cu privirea plecată și aduși de spate, prin viață.
Cu teama moștenită că, dacă își ridică privirea și își îndreaptă spatele, se va găsi cineva să le taie un drept, să nu le mai dea, să-i umilească mai mult decât o fac ei înșiși.
Stau cu spatele aplecat și pupă dulce în toate părțile dorsale, cu gândul că vor obține ceva, uitând că acel ceva li se cuvine sau este corect să muncească pentru a-l avea. Uitând că nu trebuie să fie umili pentru dreptul lor.
Au moștenit această atitudine, împreună cu zicale de tipul: ,,Capul plecat, sabia nu-l taie” sau ,,Salcia se îndoaie, dar nu se rupe”. Zicale proaste, parcă anume create pentru a ne face să fim așa, umili.
Vă îndemn pe toți să fiți drepți, să nu vă aplecați de spate, să priviți drept, în față! Să fiți mândri de ceea ce sunteți, să nu vă umiliți pentru nimeni și pentru nimic!
Să vă amintiți că vă trageți dintr-un neam dârz, că dacii liberi au preferat să moară decât să fie înfrânți! Să vă educați copii cu demnitate, căci altfel nu aveți dreptul să vă plângeți că poporul acesta este tratat ca unul de mâna a doua, că sunteți călcați în picioare!
Cred că este esențial să țineți minte că veți avea ceea ce meritați!


3 comentarii:

  1. Cred că este esențial să țineți minte că veți avea ceea ce meritați!Da ,avem ce meritam!

    RăspundețiȘtergere
  2. Este greu sa gasesti in viata curenta si cosmopolita a Romaniei, exemple de urmat , cind prostitutia face parte atit de mult din viata noastra,prostitutie care este afisata cu atita nonsalanta si placere de catre cei care ar trebui sa se ocupe de educatia si asa precara a copiilor nostri.Din pacate tot ceea ce a urmat dupa preluarea puterii de comunisti vanduti altor puteri de la comunisti patrioti ,nu ne-a aratat decit cum poti sa furi statul sa te consideri "destept"pentru ca ai reusit sa furi si sa pacalesti.Am ajuns sa credem ca scoala nu mai reprezinta un etalon , ci masina pe care o avem ,vila cat mai mare dar pe care insa nu o putem asigura si nici ingriji din cauza costurilor care au ajuns sa ne depaseasca puterile in momentul in care nu am mai gasit nimic de furat si nici pe cineva de inselat.Daca incerci sa te ridici in viata prin propriile puteri prin inteligenta si munca vei constata ca statul prin oamenii lui vor face tot posibilul sa te intoarca la "origini", intr-o increngatura si un complot cum rar iti este dat sa intilnesti.A fi drept si darz a ajuns sa fie un impediment in calea progresului capitalist , de cumetrie sau cum s-o mai numii acum.Dar cred cu tarie in aparitia unor exemple care sa ne intareasca increderea in noi , in acest popor aproape pierdut in mocirla falsului capitalist.Observ in ultimul timp aparitia in viata noastra a unor personaje care incearca cred eu cu succes sa ne aduca aminte ce calitati avem fara sa ne mai aduca aminte la fiecare secunda defectele pe care de multe ori nu le avem sa ne aminteasca de sentimentele umane de care suntem capabili , de ajutorul pe care suntem in stare sa il acordam unor semeni de ai nostri aflati in suferinta .As vrea sa vad in primul rind la televiziunea publica emisiuni care sa ne arate adevarata identitate a noastra ,sentimentele si trairile noastre inaltatoare si pline de pace ,respect pentru acest lucru PRO TV prin emisiunea ROMANIA TE IUBESC , pentru ca este singurul moment cind ma mai simt mandru ca sunt roman.

    RăspundețiȘtergere
  3. Stejarul din Borzești
    http://legendeleromanilor.ro/2012/03/stejarul-din-borzesti/

    RăspundețiȘtergere