miercuri, 4 ianuarie 2012

MANIPULAREA PRIN FRICĂ

M-am cam săturat de manipulări. Toată ziua ni se servesc pe tavă tot felul de scenarii, care mai de care apocaliptic, iar noi le înghițim cu voioșie, fără prea mult efort. Mai mult, intrăm în jocul manipulator, ne agităm, formăm grupuri pro sau contra unei aberații. De când lumea, Puterea (de la prima formă de manifestare istorică și până la sofisticatele ,,democrații de astăzi) își bazează controlul asupra maselor pe frică. Frica este cea în fața căreia rațiunea dispare. Ori manipularea se bazează pe lipsa rațiunii, pe lipsa informațiilor, pe mase inculte, al  căror argument este forța dată de număr, căci, nu e așa, în democrație majoritatea impune minorității. Nu contează cum este ea, majoritatea...
După toate scenariile, după crize provocate, ne aflăm azi în fața celei mai gogonate diversiuni: maiașii ne-au transmis că în anul 2012 lumea va dispărea! Pe bune? Aveți timp să credeți scenariul acesta aberant, în care unii investesc mulți bani și multe resurse umane? Eu nu! Cinstit să vă spun, mă gândesc că unii sunt capabili să producă și ,,minuni” pentru a confirma povestea. Ce nu înțeleg, dincolo de nevoia de control global, prin frică, asupra unor mase largi de oameni: chiar atât de idioți ne consideră? Poate ar fi mai profitabil să se investească în sărăcia din Africa sau…pardon, am uitat: acolo trebuie creat spațiu vital pentru unii!
Am luat-o pe alt drum! Să revenim la Apocalipsa 2012! Deci, unii vor să ne isterizeze, băgându-ne în cap că totul se va sfârși. Doar ne-au spus maiașii! Parcă mai era o variantă de sfârșit, rămasă de la Nostradamus! Și parcă mai e un zărghit prin SUA, un pastor, care spune…Și tot așa! Unii se bazează pe faptul că memoria colectivă este scurtă și, oricum, frica acționează la sigur. Dar, de ce ne este frică? Ne-a înzestrat viața cu sentimentul acesta? Nu! Este o stare pe care am învățat-o în mii de ani și care se transmite, ca un virus, din om în om, din generație în generație. Credeți că dacă ne este frică de moarte, nu ni se întâmplă?
Gândiți-vă că frica schilodește suflete! Frica ne face din oameni, neoameni! Frica anulează rațiunea și întunecă conștiința! Haideți să rămânem oameni, chiar dacă turma este majoritară! Vă doresc să aveți sufletul liber și mintea lucidă.
Nu uitați să cea mai temută armă este gândul!
Cât despre ,,Apocalipsă”, mai vedem în 2013 ce scenarii se mai aruncă pe piață!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu