joi, 6 septembrie 2012

Comandor Aurelian Cojocaru – Eroul Craiovei!



Peste câmpul de la Gherceşti s-a aşternut liniştea. O cruce şi lumânările aprinse zilnic de o familie din zonă amintesc de tragedia din 23 august 2012, zi în care comandorul Aurelian Cojocaru a ales să se sacrifice pentru a salva alte vieţi.
Pilotul cu albastrul cerului în suflet a devenit Eroul Craiovei. Un om special, un profesionist desăvârşit, Aurelian Cojocaru ne-a adus în atenţie curajul, onoarea şi sacrificiul, valori caracteristice elitei aviaţiei româneşti. O elită nedrept ascunsă într-un con de umbră.
Vorbim despre piloţii noştri numai atunci când se întâmplă o nenorocire. Dacă veţi avea curiozitatea să analizaţi statistica neagră a accidentelor aviatice din 1990 până acum, veţi constata că majoritatea au ca şi concluzie de anchetă eroarea de pilotaj. Sunt curioasă ce concluzie va avea ancheta de la Craiova. Cred că este important ca anchetatorii să se gândească la valori precum curajul, onoarea şi sacrificiul, atunci când se grăbesc să tragă concluzii.
La Craiova, zborul Şoimului a fost frânt de un stâlp. Un stâlp dezafectat, rămas aşa, în câmp. Nu este singurul. Pentru această neglijenţă nu răspunde nimeni?
Nu ştiu dacă, în lipsa stâlpului, comandorul Aurelian Cojocaru ar fi reuşit să se salveze. Poate că da...


Un comentariu:

  1. Eu sunt rezervat in privinta rezultatului anchetei. Vorba aceea: corb la corb nu-si scoate ochii!

    RăspundețiȘtergere