vineri, 24 ianuarie 2014

CULTURA CRAIOVEANĂ, ÎNTRE IMAGINE ȘI ADEVĂR!ÎN SEMN DE PROTEST PENTRU SITUAȚIA REALĂ DIN INTERIORUL OPEREI ROMÂNE CRAIOVA, ÎN SEMN DE PROTEST FAȚĂ DE VÂNĂTOAREA DE OAMENI DECLANȘATĂ ÎN CADRUL INSTITUȚIEI, ASTĂZI, 20.01.2014, MI-AM ÎNAINTAT DEMISIA DE ONOARE:Domnule manager,          Este evident că relația profesională și umană între dumneavoastră și mine este iremediabil compromisă, datorită unor evenimente ce au dus la incapacitatea de a depăși frustrări și supărări trecute.
          Din punctul meu de vedere, în momentul numirii dvs. ca manager, am înțeles să  respect poziția pe care o ocupați, încercând să descifrez care este proiecția dvs. de viitor, cu privire la oameni și instituția la cârma căreia ați ajuns. Mi-am dorit o relație de serviciu cinstită și corectă cu dvs.
          În momentul în care ați organizat întâlnirea din 4 aprilie 2013, în cadrul căreia mi-ați comunicat verbal că un colaborator ( în persoana Claudiei Gorun – fostă Răciulă) se va ocupa de ceea ce eu m-am ocupat până atunci, am înțeles că doriți marginalizarea mea. Am gândit că avântul tinereții și neadaptarea la un sistem de lucru ce implică și persoane cu alte principii decât ale dvs. este o chestiune temporară.
          M-am adresat în scris dvs., întrebându-vă dacă de la investirea dvs. în funcție au fost înregistrate sincope funcționale în relațiile publice, de care m-am ocupat. Mi-ați răspuns, tot în scris, că nu au fost înregistrate astfel de sincope, dar noua strategie managerială...
          Eu am crezut, vă mărturisesc, că orice manager își dorește să exploateze și să beneficieze de experiența angajaților, în beneficiul instituției, dar, cu siguranță, eu nu mă pricep la așa ceva.
          Pe parcursul anului 2013, ați aplicat o „strategie” de izolare totală a mea, singura activitate pe care a trebuit să o desfășor rezumându-se la schimbarea poliplanului și afișelor din fața instituției și distribuirea de afișe către soliști/ actori, în zilele cu spectacole.
          Apogeul l-ați atins atunci când ați dat curs unui așa-zis referat  disciplinar, semnat de angajata Claudia Gorun – fostă Răciulă ( ce coincidență convenabilă!), fără să țineți cont că această angajată nu are nici o calitate pentru a semna un astfel de referat.
          Ei bine, stimate domn, ca șef ierarhic direct al meu, puteați să constatați direct și personal orice act de indisciplină și să aplicați direct sancțiuni precum avertisment verbal/scris sau tăierea zilei de muncă.
          Nu ați făcut așa ceva, preferând soluții intermediare, căci știți foarte bine că nu am lipsit niciodată nemotivat de la muncă și nu mi-am petrecut timpul de serviciu la ore, cursuri sau alte activități, în alte instituții sau orașe.
          Pe scurt, stimate domn, pentru-că vă aflați într-o dilemă profundă, dorind să mâncați oul fără să spargeți coaja, vă ușurez efortul!
          Pe scurt, domnule manager, înțeleg că nu sunt compatibilă cu sistemul pe care îl impuneți și nu doresc să accept ca pe normalitate faptul că specialiștii dvs. în imagine folosesc cu nonșalanță termenul „livret” în loc de „libret”, precum și că un solist angajat de dumneavoastră își permite să cânte, pe această istorică scenă, un rol de operă cu partitura în mână       ( asta pentru a da numai două exemple flagrante ).
Pe scurt, domnule manager, având prea multe motive profesionale, ce țin de respectul pentru această scenă, completate de gestul dvs. de a îmi tăia numele de pe lista angajaților, în cadrul ședinței de conducere din ianuarie 2014, dar și de afirmația pe care ați făcut-o în ședința de Consiliu de administrație, conform căreia aveți doi angajați de care doriți să scăpați, încununate cu așa-zisul referat semnat de angajata Claudia Gorun – fostă Răciulă,
VĂ NOTIFIC CĂ ÎMI ÎNAINTEZ DEMISIA din funcția de referent al Operei Române Craiova, începând cu data de 20.01.2014.
Închei prin a preciza că demisia mea este un gest de onoare, neacceptând să particip la o execuție publică, prost regizată de către persoane incapabile să se ridice deasupra propriilor orgolii mărunte.
Vă doresc să vă dea Dumnezeu înțelepciune, spre a înțelege că „numai prin oameni și pentru oameni” este principiul care poate să vă lege în mod frumos numele de instituția pe care vremelnic o conduceți!

Cu deosebită considerație,

Oana-Elena NUȚĂ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu