luni, 23 ianuarie 2012

EI ȘTIE SĂ CITEȘTE!?

E unii tineri, intelectuali, simțitori, care pricepe mai greu, scrie cu dificultate, dar știe să citește. Și are opinii, critică din șanțul limbii române pe cei care a fost la șicoală și care cunoaște bine să scrie și să citește. Pentru ei, TINERII acești ,,competenți, scriți în limba lor de doctorat, ca să pricepe cum vine treaba: dacă este greu cu limba română pe care noi o folosește, nu vă obosi să pricepe! Avem trebi importante, nu stă nimeni să traducă pentru voi ce vrea să spună omul. La librărie se găsește abecedare. Poate găsește și carte de logică. Pe model consacrat, TINERII ,,competenți se ambiționează să crede că vor putea ei să conducă oamenii! Surpriză: oamenii chiar nu îi vrea! În ciuda la pilele de unghii puse în mișcări. Singurii care susține e pițipoance, ale căror simpatii noi le înțelege!
La câte ciudățenii sunt în țara asta, aștept cu interes o lojă, cu denumire simbolică, a acestor speranțe ale inculturii naționale! Promit să susțin ideea! Nu de alta, dar este la modă!
P.S. Spre informare: BAHUS este, de fapt, BACHUS! Intelectualii știe de ce!

Rog cititorii acestui blog să-mi ierte faptul că am apelat la gramatica ,,competenților” și sper să înțeleagă faptul că trebuie și ei lămuriți cumva.

2 comentarii:

  1. Ei(tinerii competenti)nu poate fi lamuriti nicicum.Se cred atit de priceputi in toate si in tot incit nu primeste ei sfaturi di la niminea...Asa ca orisice efort de a/i lamuri e in zadar....

    RăspundețiȘtergere
  2. ei,(;tinerii competenti")se crede atotstiutori ...asa ca orice modalitate de incercare ai lamuri ie sortita esecului...asa ca ei cu pitiponcele ,iar noi la treaba....

    RăspundețiȘtergere